Fem@il’s historie

Vocalgroup Fem@il werd opgericht in 2000. Onder leiding van componist/arrangeur/dirigent Jetse Bremer brengt het achttien vrouwen tellend gezelschap naast verschillende liedjesprogramma’s ook een aantal avondvullende muziektheatervoorstellingen op de planken. Na de programma’s ‘First Choice’ (2001) en ‘Second Date’ (2002) volgt in 2003 de succesvolle muziektheaterproductie ‘Trein’.

In 2004 richt Fem@il zich op reclame in ‘Asjemenou!’, waarna in 2005 ‘Elders’ met veel succes door het land trekt. 2005 wordt muzikaal afgesloten met een energiek en dynamisch kerstprogramma. In 2006 wordt met theaterproductie Take Five het vijfjarig jublieum gevierd. Tevens wordt net als in 2005 het jaar afgesloten met een aantal prachtige kerstconcerten. In 2007 staat Fem@il met haar nieuwe productie ‘Tell me your favourite song’ in het theater. De nummers in dit programma zijn voor alle zangeressen speciaal gearrangeerd en voor het eerst is voor iedereen in hun ‘eigen’ nummer een rol als solist weggelegd.

In het seizoen 2007-2008 richt Fem@il zich op deelname aan een aantal festivals. De tijd en energie die hier door iedereen wordt ingestoken, wordt beloond met mooie resultaten. In februari 2008 staat Fem@il samen met de mannen van Vocal Challenge in het theater met een speciale Valentijnsvoorstelling.

In het seizoen 2009/2010 bracht Fem@il geheel eigen interpretaties van diverse nummer 1-hits op de planken. Met verrassende en unieke arrangementen van zeer bekende liedjes is een prachtige voorstelling gemaakt. Het geheel speelde zich af in een kapsalon. De productie heette dan ook: Geknipt voor Fem@il.

Eind 2010 nam Fem@il met veel succes deel aan Korenslag. In deze televisieshow streden 15 koren om de titel ‘beste koor van Nederland’. Fem@il bereikte de halve finale.

Om haar 10 jarig jubileum te vieren, schreef Fem@il haar eigen productie, getiteld ‘Hogerop’. De dames maakten allen een eigen tekst waarna Jetse Bremer deze van muziek voorzag. Een uitdagend plan met een verrassend eindresultaat! Fem@il speelde ‘Hogerop’ in april en mei 2011 in Almere, Hilversum en Amsterdam.

In het najaar van 2012 stortte Fem@il zich op een kleinkunstprogramma. Pareltjes werden opgespoord en opgepoetst. Mooie kleinkunstnummers in nieuwe arrangementen, zowel komisch als onroerend.

Met het programma Sterallures ging Fem@il in april 2014 het theater in. Fonkelend liepen we over de rode loper. Een hoofdrol…..dat wilden we allemaal. Maar wie ging er met de prijs naar huis? Aan wie was de eeuwige roem gegund? In deze voorstelling vol sterren met allures leefde de mooiste muziek uit films weer op.

Na 15 jaar had Jetse het eindelijk alleen voor het zeggen. In oktober/november 2015 trad Fem@il op met haar voorstelling ‘His Master’s Choice’. Een afwisselend programma met nummers uitgezocht door Jetse.

In 2017 stond Fem@il met haar voorstelling ‘Niemand weet wat er komt’ op de planken. Een programma waarmee ze muzikaal over haar grenzen ging.

Eén ding is duidelijk: het enthousiasme en de gedrevenheid van zestien eigenzinnige individuen leveren een bruisend en dynamisch gezelschap waarin de hele groep met één gezicht het publiek tegemoet treedt. En met succes!